ÇİDEA Projesinin hedefi: Uzman bir ekibin, 6 alanda (iklim, tohum, böcek, kompost, sebze-meyve, hayvanlar) oluşturacağı müfredatı uygulayan çocukların ekoloji ve iklim okuryazarlığı edinerek gelecek yaşamlarında farkındalıklarını arttırarak ve yaşamları boyunca tüm ilişkilerine bu pratikleri yansıtabilmeleridir. Özellikle hayati iki anlamda, iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik konusunda çocukların bakış açılarını geliştirmek ve yaşam boyu süren bir pratik geliştirmek istiyoruz. Bu proje sayesinde doğa temelli uygulamalarla çocuklarda doğa sevgisinin ve doğaya bağlılığın gelişimi ile doğanın ve çocuğun yüksek yararının desteklenmesi ve çocukların iklim krizinin etkilerine karşı güçlendirilmesi beklentisi içerisindeyiz.
Çocukların eğitimi için seçilen EkoRehberler ile birlikte müfredat, uzman ekibin gözetiminde, Çankaya Belediyesi’nin 14 anaokuluna devam eden, 60-72 ay yaş grubu, 320 çocukla Monibostan arazisinde uygulanacaktır.27 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında EkoRehberler için ilk eğitimler yapılmıştır.
Çocukluk, Çocuk Hakları, Tohum-Kompost, İklim ve Doğa Okuryazarlığı, Erken Çocukluk Eğitimi, Doğa Temelli Uygulamalar gibi içeriklere sahip EkoRehber eğitimlerinin ikincisi 5-11 Eylül tarihleri arasında tekrar yapılacaktır.